Доктор Десислава Иванова
Психолог в Благоевград

Мнения

      

М. К.

Доктор Иванова е отличен професионалист и прекрасен и мил човек. Още на първата ни среща се убедих в това. Аз съм човек, който не е свикнал да говори за себе си и за проблемите си пред други хора. Доктор Иванова ме предразположи да се отпусна пред нея и да освободя целия товар, който носех върху себе си. След всяка следваща среща с нея започнах да гледам на живота с други очи и той вече не ми се струваше толкова мрачен. Започнах да вярвам в себе си и да се обичам такава, каквато съм. Всичко това е благодарение на нея. Тя се оказа "спасителната лодка", от която имах нужда, за да не се удавя в собствения си свят и мисли.Тя ме накара да повярвам, че мога да се справя с живота си. Благодаря Ви доктор Иванова за светлината в моя живот!

 

С.А.

Здравейте!
На 21 години съм и преди 2 месеца за първи път посетих д-р Иванова. Не се чувствах уверена, имах различни притеснения, ниско самочувствие.  Ревнувах приятеля си заради несигурността, която имах. Бързо се почувствах в сигурност, разбрана и подкрепяна.

Мога да й споделя всичко, без никакво притеснение. Д-р Иванова ми помогна да преодолея ревността за изключително кратък период, показваше  ми положителната страна на всяка ситуация и ме вдъхнови да бъда по-добре настроена към света. От самото начало беше искрена и ми казваше не това, което искам да чуя, а това, което е правилно за мен. Усетих истинска загриженост и доброжелателност от нейна страна.

Тя ме мотивира да започна да се справям сама  с проблемите и да променям неща в мен, които не харесвам. Сега се чувствам уверена, имам реална самооценказа себе си и възможностите си.

Радвам се, че реших да посетя д-р Иванова. Благодаря й за подкрепата и знам, че винаги съм добре дошла при нея.

 

А.

Преди точно 1 година получих първата си паник атака. Беше ме страх, пазех се от всички около мен, не мислех разумно и често прибързвах. Бях много агресивна, а също така имах проблем и с дишането. Когато получех втората си паник атака реших, че е време за терапия. В търсенето си открих посока, в която се вижда панорамната гледка към Благоевград, открих едни топли очи, които наистина ми помогнаха.

След няколко сесии, в който посетих д-р Иванова, аз се преобразих. Нямам непоносимост към хората, изчезна стресът, изчезна нервността ми, а паник атаките се овладяха.

Една терапия беше достатъчна за да усетя, че дишам. В нейния кабинет съм добре дошла, а това за мен значи много. В моята душа аз имам един незаменим приятел, съветник и опора. Тя е незаменим човек, с всичиките си позитивни качества като такъв и професионалист, раздаващ се за пациентите  си.

Не мога да опиша благодарността, която изпитвам към Вас.

  

К.С., Т.С.

Сърдечна благодарност и признателност към д-р Десислава Иванова, за  изключителният й професионализъм, толерантност, топло излъчване  и искрено отношение към мен и моето семейство, за доверието, което взаимно си засвидетелствахме.

В грижата за нас, нейните пациенти, тя прилага най-новите методи за лечение, усвоени до съвършенство. Безценни са съветите й, безценни са усилията и отдадеността й за връщане на здравето ни.

С ОБИЧ Й БЛАГОДАРИМ!

 

 И. И.

Казвам се И. и съм на 14 години. Миналото лято майка ми ме записа при д-р Десислава Иванова, защото имах проблеми с общуването и изразяването, поради което се появяваха неразбирателства със съучениците ми и дори с майка ми. Бях ненужно груба и не контролирах емоциите си.

Д-р Иванова се отнасяше с мен като с възрастен и беше искрена, мила и дружелюбна. Личеше си, че знае какво прави. След време говорът ми се промени и станах по-спокойна и общителна. Отношенията с майка ми се подобриха. Изключително съм благодарна на д-р Иванова.

 

С. П.

Казвам се С.  

На 39 г. съм от Благоевград и съм зависим. С д-р  Десислава Иванова се запознах преди около две години и оттогава работим заедно. Благодарение на нея съм в ремисия и се събрах със съпругата и децата си.

Имам пълно доверие в нея, в професионализма, дискретността и човешките качества. Ще бъда благодарен на д-р Иванова винаги за това, че спаси живота ми и за това, че знам, че мога да разчитам на нея по всяко време. Бих я препоръчал на всеки зависим защото ние имаме нужда от хора като нея и от прифесионална помощ.

 

Е. М.

Казвам се Е. и съм на 16 години. Когато бях на 15 години имах проблеми със себе си и със социалния си статус. Много насъбрала се тъга. Майка ми смяташе, че имам проблем с наркотиците, но всъщност проблемът беше съвсем различен. И така веднъж дойде при мен и ми каза дали не искам да отида на психолог. В първия момент си казах, че ме смята за луда, но след кратък размисъл реших да се съглася. Така се оказах в кабинета на д-р Десислава Иванова и след първия си сеанс с нея разбрах, че ми е било нужно точно това. Тя се представи пред мен не като доктор, а като приятел, човек, с когото можеш да споделиш и знаеш, че няма да те изкритикува или да се развика, а просто беше там, за да те изслуша. След дълги разговори с нея  тя ми помогна да си стъпя на краката, да покажа какво мога и да не се притеснявам от това, което съм. Хубаво ми беше, разговорите с нея бяха приятни и успокояващи, можех да се отпусна и да не чувствам притеснение в себе си, с нея можех да споделя повече, отколкото мога да споделя на приятелките си. Знам, че когато имам нужда, мога да се обадя по телефона и да се видя с нея и това ми дава сигурност.

Благодаря!

 

Р. М., Н. М.

Безброй добри думи искам да изкажа за работата на д-р Иванова.

За мен и моите най-близки хора тя е просто Деси. Ние сме я приели като част от нас, част от новия живот на семейството ни, вратите към който отворихме благодарение на нейната подкрепа, вдъхновение и мотивация.

Тя завинаги ще си остане „нашата Деси“. 

Деси, благодарим на съдбата, че ни срещна с теб! Бъди винаги така отзивчива и продължавай да помагаш на човешките души да повярват в себе си, да чертаят своя път и да му се наслаждават!

 

 П. С. 

Казвам се П.С. и съм момиче на 17. Преди 5 години бях с наднормено тегло. Връстниците ми бяха много жестоки с мен. Слушах подмятания за вида и теглото си и търпях тормоз ежедневно. Започнах да губя увереност в себе си и да не приемам вида си, поглеждайки се в огледалото. Започнах да посещавам диетолог, да спазвам режим и да тренирам. Един ден бях толкова гладна, че се натъпках с храна и повърнах. Чувствах се сита и не пълнеех. Не се налагаше да спазвам диети. Така в рамките на 3 години повръщах след всяко хранене и успях да сваля 35 килограма. Бях болна от булимия и това ми пречеше да живея живота си пълноценно. Приятелствата и връзките ми винаги търпяха провал, поради комплексите, които избивах на околните, в това число и на семейството си. След като родителите ме хванаха да повръщам, ми записаха час при д-р Иванова. В началото бях враждебно настроена, но тя успя да ме предразположи да споделям. Часовете, които прекарвах с нея ме правеха щастлива и много спокойна. Още след първият месец на сеанси, близките ми усещаха промяната в психическото ми състояние. Повръщането ми постепенно намаля, добих увереност да започна да излизам с момчета, самочувствието ми се повиши.                                                                                                                                   

Благодарна съм на д-р Иванова за това, че винаги беше насреща. Можех да и се обадя по всяко време и да и разкажа какво ме тревожи. Не е срамно да потърсите помощта й. Само Вие може да си помогнете, а тя е човека, който стои до Вас и ви подкрепя!

 

А. Б.

Казвам се А., на 19 години. Преди половин година имах проблем със зависимостта и потърсих помощ от д-р Десислава Иванова. Мога да кажа, че с отиването ми бях скептично настроена, бях тъжна тинейджърка, не ми се говореше, но намерих комфорт и успях да се доверя. Всеки път очаквах с нетърпение да дойде четвъртък, за да мога да седна на така удобния диван и да и споделя всичко, коет се е натрупало в мен. Успя да ми помогне да се измъкна от мястото, на което се намирах, да изградя по-силна връзка с родителите ми, помогна ми да  създам план за бъдещето ми. Тя за мен не беше просто психолог, беше и все още е много повече. Никога нямада забравя какво направи за мен и вечно ще бъда благодарна.

И знам, че когато имам нужда от помощ, когато имам нужда да поговоря с някой, тя би откликнала и би ми помогнала отново.

 

Г.

На 50 години съм и до този момент мислех, че знам всички отговори. Преди една година претърпях тежка загуба. Почина най-близкият за мен човек – моята майка. И в моя живот всичко се преобърна. Отново се появиха симптоми, мисли и състояния, които ме съпътстваха периодично в живота ми. Знаех, че нито антидепресанти, нито успокоителни щяха да ми помогнат. Осъзнах, че ако искам да се оправя, трябва да започна терапия. Започнах да търся в интернет психотерапевт и съм безкрайно благодарна на съдбата, че пътят, по който тръгнах ме отведе при доктор Десислава Иванова. Първите сесии бяха опознавателни и доктор Иванова прецени, че за мен ще бъде подходяща EMDR терапия. До този момент не знаех нищо за този вид терапия. Разбрах, че това е метод, който работи с травмите със специални техники и има изключително бърз ефект. Дори не подозирах колко много стари травми от детството са стояли дълги години дълбоко в мен. Белязали са характера ми, поведението ми, дори моите заболявания са функция от тях. Моите детски спомени всъщност бяха травми – тежки, жестоки, болезнени. Плачех, бунтувах се, страдах. Но със своя професионализъм и разбиране, доктор Иванова ме водеше по този път, помогна ми да намеря себе си и да се опозная. Отговорих си на толкова много въпроси. Защо съм такава? Как и защо реагирам в различни ситуации? И започна моята трансформация. Променях се в мисленето си, в поведението си, в отношенията си с хората. Винаги ще съм благодарна на доктор Иванова за това, че ми помогна да порасна, да се науча да се обичам и да бъда щастлива. Благодаря ви от цялото си сърце!

 

 М. 

Здравейте! Казвам се М. и съм на 24 години. Началото на годината беше много трудно за мен. Усещах, че изпадам в депресивни състояния, имах многобройни страхове, ниско самочувствие и ниска самооценка. Бях много объркана и бях изгубила посоката в живота си. Сама реших, че ми трябва помощ, след като приятели започнаха да споделят с мен, че не съм същия човек и промяната в поведението ми не е за добро. Още след първото посещение при д-р Иванова усетих, че съм при точния човек и че тя ще ми помогне. След всеки следващ сеанс се чувствах все по-добре. За по-малко от два месеца тя ми помогна да върна самочувствието си, да изгоня страховете, да подредя мислите в главата си и да намеря посоката.
Изключително благодарна съм, че се реших да потърся помощ и че намерих такава в лицето на д-р Иванова! Тя е човек с топла душа и голям професионализъм!

Наистина огромно БЛАГОДАРЯ !!!